Privat næringsliv

TX Logistik er en av Europas største transportører av gods på jernbane. Selskapet leverer godstransporttjenester og utvikler intermodale transportløsninger. De tilbyr også konsulenttjenester innen jernbanelogistikk. Siden Januar 2017 er selskapet eid av Mercitalia Group, et datterselskap FS Ferrovie dello Stato Italiano.

BP, tidligere British Petroleum, er et petroleumsselskap med hovedkvarter i London. Selskapet er et av de fire største oljeselskapene i verden (sammen med Shell, ExxonMobil og Total). 

Floating Power Plant AS er et dansk clean-tech selskap som designer, utvikler og tilgjengeliggjør en unik patentert teknologi gjennom en flytende offshore plattform for vind- og bølgeenergi.

Selskapet ble etablert i 2004 og deres visjon er å bli anerkjent for å ha den mest effektive flytende vind- og bølgeenergiløsningen, og å gjøre det mulig for internasjonale energileverandører å levere fornybar energi til lave priser.

Facsa er et selskap som spesialiserer seg på håndtering av vannsykluser. Selskapet ble etablert i 1873 i Castellón i Spania. 

Asociación de Investigación Metalúrgica del Noroeste (AIMEN) utvikler teknologisk innovasjonskapasitet og konkurranseevne i bedrifter. AIMEN tilbyr teknologiske tjenester og FoU-aktiviteter innen en rekke ulike sektorer. 

RINA Services er et globalt selskap som bistår kunder i prosjekter innen energi, marin, sertifisering, transport, infrastruktur og industri RINA har 3700 ansatte på 170 kontorer i 65 land. Hovedkontoret ligger i Genova i Italia. 

Karde AS tilbyr innovasjon, rådgivning, ledelse og utvikling innen IKT til næringslivet, offentlig sektor samt frivillige organisasjoner og andre virksomheter. Kardes kompetanse spenner fra strategi, digitalisering, programvareutvikling og standardisering til de “myke sidene” av IKT, som e-læring, tilgjengelighet og brukermedvirkning. Mennesker med demens eller utviklingshemning er Karde AS sine spesialistområder.

European Dynamics er en leverandør av informasjonsteknologier innen e-forvaltning. Virksomheten opererer internasjonalt som en gruppe av selskaper, med kontorer i Athen, Berlin, Brussel, København, London, Luxembourg og Stockholm, for å nevne noen. Gruppen designer, utvikler, støtter og driver komplekse IT-systemer og markedsfører et bredt spekter av programvareprodukter innen e-forvaltning, ved hjelp av toppmoderne teknologier.

OTECHOS er et ungt selskap med røtter tilbake i industriell prosjektering og kommersialisering av nye produkter innen olje og gassindustrien, maskiner og andre mekaniske grener. Selskapet følger deres produkter fra tidlig idé-fase lansering på markeder. Selskapet drar fordeler av lang erfaring, samt fra å være et lite og fleksibelt miljø for kreativitet og «knowhow». Selskapet er norsk og holder til i Tvedestrand. 

DAF Trucks NV er et teknologiselskap og en av de fremste kommersielle produsentene av kjøretøy i Europa. DAF er et heleid datterselskap av PACCAR Inc, som designer og produserer lette, medium g tunge kommersielle kjøretøy.