«Tecla» - økt selvstendighet gjennom digital samhandling

Tecla logo

«Tecla» er én av 15 semifinalister til å motta «Smart Ageing Prize». Dette er en pris som deles ut til et prosjekt som bruker innovative, digitale teknologier i sine produkter og tjenester. Prosjektet skal ha som hensikt å hjelpe den aldrende generasjonen til å kunne delta fullt ut i det sosiale, digitale liv for å forbedre livskvalitet. 

Prisen er et samarbeid mellom AAL programmet og Nesta’s Challenge Prize Centre. 

 

Én enhet for å kontrollere teknologien 

Kanadiskutviklede «Tecla», er en bærbar, assisterende enhet som gir personer med fysiske og psykiske funksjonshemninger mulighet til å kommunisere, kontrollere og koble seg på sosiale medier. Enheten fasiliteter tilgangen til mye brukte teknologier som smarttelefoner, nettbrett og smarte enheter i hjemmet, og ved hjelp av flerbruksområdene til denne teknologien kan brukeren lettere kommunisere med familie, venner og helsepersonell. 

 

Økt selvstendighet i hjemmet

«Tecla», lar brukerne kontrollere sine teknologiske enheter gjennom en og samme interface, som for eksempel en letttrykk knapp, brytere som aktiveres gjennom blunking eller blåsing, kontrollspake eller styrekonsollene til rullestolen. Siden «Tecla»,  er en bærbar enhet kan brukeren ta den med seg, og bruke den fra rullestolen om dagen og sengen om natten. Dette gir bedret kontroll over hjemmemiljøet, og reduserer behovet for ulike assisterende enheter i hjemmet. 

 

Ønsker du å vite mer om «Tecla», finner du informasjon på «Teclas», egne hjemmesider her.

Artikkel fokus
Innovasjon