Vinner av Silver Economy Awards: For profit organisation-kategorien

RAY

Den europeiske sølvøkonomien er den delen av økonomien som er relatert til befolkningen i Europa som er over 50 år. Begrepet innebærer alle økonomiske aktiviteter som angår denne delen av befolkningen og som møter deres krav.

Silver Economy Awards tar sikte på å katalysere en bærekraftig europeisk digital sølvøkonomi ved å fremme og belønne innovative løsninger for å forbedre livskvaliteten til de over 50 år. Prisutdelingen er også en god mulighet til å øke bevisstheten rundt denne delen av økonomien. Det er tre kategorier for denne prisen; «Public Authority», «Non-for profit organisation», og «For profit organisation». I denne artikkelen vil vinneren innenfor kategorien "For profit organisation" presenteres.

Smarttelefonløsning for eldre

Vinneren i kategorien «For profit organisation» er prosjektet RAY som gir brukervennlige smarttelefonløsninger. Denne løsningen er beregnet på eldre mennesker som lider av synsproblemer, er dyslektiske eller har kognitive problemer som forhindrer at de benytter standard grensesnitt. RAY tilbyr et grensesnitt som er enkelt å bruke og som er det samme på tvers av alle systemfunsksjoner, inkludert telefoni, meldinger, navigasjon, lydtjenester, sosiale nettverk og visuelle gjennkjenningsverktøy. For omsorgspersoner og familiemedlemmer kan RAY aktivere ekstern hjelp og fjerninnstilling av enheten.

Klistermerke gir taktilt grensesnitt

Teknologien RAYclick er et selvklebende klistermerke som kan festes til en hvilken som helst berøringsenhet, og som da gir et taktilt grensesnitt med fire fysiske knapper. Dette gjør det mulig for brukere å kontrollere hvilken som helst funksjon og applikasjon på enheten på samme måte, hvilket gjør det til et enklere system for brukeren.

Les mer om RAY-prosjektet her.

Bilde @ RAY

Artikkel fokus
Marked