AEROFLEX - Vil løse utfordringer innenfor transportnæringen

Prosjektakronym
AEROFLEX

AEROFLEX er et EU-finansiert prosjekt som vil jobbe for å imøtekomme utfordringene bilprodusentene og logistikkindustrien står ovenfor i veitransportsektoren fremover. Dette gjelder særlig for transportnæringen innenfor langdistanse, samt effektivisering av frakt. 
 

Transportsektoren bidrar til omtrent 25 % av de totale CO2 utslippene i EU, og er den eneste sektoren hvor disse utslippene fortsetter å øke. På grunn av økt etterspørsel etter vei-basert transport er det viktig å øke effektiviteten på godstransporten. 
 

Visjonen for AEROFLEX-prosjektet er å støtte bilprodusentene og logistikkindustrien for å nå de kommende utfordringene for veitransporten. Det overordnede målet er å utvikle og ta i bruk ny teknologi, konsepter og arkitektur for komplette kjøretøyer med optimalisert aerodynamikk, motorkraft og sikkerhetssystemer. Den optimale tilpasningen av nye konsepter for kjøretøyer og kjøretøyenes infrastrukturer er svært viktig, og krever definering av smart infrastrukturtilgangspolitikk for neste generasjons lastebiler, lastbærere og infrastruktur for veier.
 

Det offisielle navnet til prosjektet er: "Aerodynamic and Flexible Truck for Next Generation of Long Distance Road Transport".

Koordinatorland
Program
Startdato
Sluttdato
Totalbudsjett
€11 818 561
EU-tilskudd
€9534778
Kontakt prosjekt

Prosjekt koordinator fra Man Truck & Bus AG - Ben Kraaijenhagen: ben.kraaijenhagen@man.eu