BEst in class veHICLE: Safe urban mobility in a sustainable transport value-chain

Prosjektakronym
BEHICLE

Innen 2020 forventer man at det vil bli solgt 1.3 millioner elektriske biler på verdensbasis. Selv om teknologien har kommet langt, er det fremdeles forbedringspotensial.

BEHICLE-prosjektet har utviklet en lettere, byvennlig, sikker, ren og energieffektiv elektrisk bil.

Euro NCAP

BEHICLE-prosjektet har tatt utgangspunkt i en allerede utviklet el-bil fra den danske bilprodusenten ECOmove. El-bilen er laget med lette materialer, har sikkerhet på nivå med eksisterende familiebiler og optimalisert energieffektivitet. Gjennom prosjektet har fokuset vært å oppnå energi- og sikkerhetskrav fremsatt av Euro NCAP protokollen.

Forbedring og optimalisering

Målet har vært å fylle gapet mellom M1-kjøretøy og firehjulskjøretøy. BEHICLE har derfor sett på hvordan man kan forbedre sikkerheten, redusere drivstofforbruk ved å optimalisere elektriske drivlinjer og redusere vekten på bilkomponenter, samt å sørge for rask akselerering og bremsing.

Prototype

Gjennom kombineringen av ergonomiske konsept og avanserte, rene, energieffektive og trygge bilteknologier har prosjektet utviklet en prototype som veier 550kg og kan akselerere opp til 100 km på ti sekunder. 

Les mer om prosjektet her.

Koordinatorland
Program
Startdato
Sluttdato
Totalbudsjett
€3 086 741
EU-tilskudd
€2200000
Kontakt prosjekt

FUNDACION TECNALIA RESEARCH & INNOVATION

PARQUE CIENTIFICO Y TECNOLOGICO DE GIPUZKOA PASEO MIKELETEGI 2
20009 DONOSTIA SAN SEBASTIAN
Spain

Administrative contact: 

Leire Vadillo
Tel.: +34 943 105115
Fax: +34 946 460 900