ECOCHAMPS - ny teknologi for hybridbiler

Prosjektakronym
ECOCHAMPS

ECOCHAMPS er et nylig avsluttet Horisont 2020-finansiert prosjekt som har arbeidet for å øke hybridbilers andel på markedet. 

Økt markedsandel for hybridbilder

Selv om hybridbiler allerede er i produksjon, er markedsandelen fortsatt relativt lav og begrenset til visse klasser av kjøretøy. For å øke brukerinteressen for hybridbiler, har ECOCHAMPS-prsjektet sett på forretningsmodeller som kan gjøre hybridbiler levedyktige på markedet ved å utvide funksjonalitet samtidig som man reduserer kostnadene. På samme tid har prosjektet arbeidet for å øke europeiske kjøretøyprodusenter og komponentleverandører sin konkurranseevne ved å innta en ledende posisjon innen hybrid drivstoffteknologi. 

Demonstrasjonskjøretøy

Prosjektet har utviklet og testet effektive, kompakte, lette, robuste og kostnadseffektive hybride kjøretøy, både personbiler og kommersielle kjøretøy. Målet har vært å utvikle kjøretøy med økt funksjonalitet, forbedret ytelse, komfort og sikkerhet med utslipp under EUR 6. Det ble utviklet 5 demonstrasjonskjøretøy, som alle hadde TRL på 7. Kjøretøyene vil være klar for innføring på markedet mellom 2020 og 2022 og vil være konkurransedyktig mot de beste i kjøretøyene i full-klasse (full hybrid). Teknologien som er utarbeidet i prosjektet vil påvirke reduksjonen av CO2-utslipp og forbedre luftkvaliteten.

 

Prosjektets fulle navn er European COmpetitiveness in Commercial Hybrid and AutoMotive PowertrainS.

Les mer om prosjektet her

Koordinatorland
Prosjektleder
Program
Startdato
Sluttdato
Totalbudsjett
€28 419 785
EU-tilskudd
€21009065
Kontakt prosjekt

Prosjektkoordinator

Guus Arts, DAF Trucks

guus.arts@daftrucks.com