Integrated telescopic tower and evolved spar floating substructure for low-cost deep offshore wind and next generation of 10MW+ turbines

Prosjektakronym
TELWIND

TELWIND-prosjektet har samlet et sterkt team bestående av europeiske selskaper og forskningsinstitusjoner for å utvikle et revolusjonerende integrert flytende offshoresystem.

Konseptet har allerede oppnådd positive resultater i prøveperioden og tar sikte på å muliggjøre en stor kostnadsreduksjon. Systemet har tatt en helhetlig tilnærming til substrukturen, tårnet og turbinen. Dette genererer synergieffekter mellom de integrerte elementene for å adressere behovene til offshore vind, med fokus på kapasiteten for lavkostnadsindustrialisering i prosessene for konstruering på land og offshore innstallering.
Gjennom integreringen av en flytende substruktur og et selvreisende, teleskopisk tårn, overkommer konseptet begrensingene ved nåværende landbasert infrastruktur og tungløftsfartøy. Systemet vil også ta i bruk forhåndsstøpt betong, som har vist seg som spesielt passende for kostnadseffektiv industriell produksjon av repetitive enheter. 

Les mer om prosjektet her

Koordinatorland
Program
Startdato
Sluttdato
Totalbudsjett
€3 498 530
EU-tilskudd
€3498530
Kontakt prosjekt

ESTEYCO SAP

CALLE MENENDEZ PIDAL 17
28036 MADRID
Spain