KAROS – Integration of a dynamic and predictive short distance carpooling offer into route planner services

Prosjektakronym
KAROS

Delingsøkonomien utvikler seg stadig. KAROS har utviklet en samkjøringsapp for å inkludere kjøreturen til jobb i denne utviklingen.

40 millioner ledige plasser hver dag

I Europa kjører 70% av pendlere til jobb. I 90% av disse tilfellene kjører de alene til jobb. I Paris-regionen betyr dette at 40 millioner seter forblir ubrukt hver dag. KAROS har utviklet en smart mobilitets-plattform som legger opp til en kombinering av samkjøring og offentlig transport. Siden opprettelsen i 2014 har selskapet opprettet partnerskap med store selskaper som subsidierer tjenesten til sine ansatte. Siden appen ble lansert i 2016 hadde den innen prosjektstart allerede fått over 80 000 brukere.

Plattformen er basert på en kombinasjon av kunstig intelligens (AI), mobilteknologi og stor-data. Basert på denne teknologien kan appen forutse brukernes behov fremover i tid og kobler brukere med andre brukere som har samme timeplan og pendlingstid. Samkjøringsløsningen har også stort miljøpotensiale og har allerede redusert CO2-utslipp med 102 tonn og NO2-utslipp med 248 kg. 

Utvidelse til andre EU-markeder

Gjennom EU-prosjektet har selskapet utført en mulighetsstudie for å se på teknisk og kommersiell levedyktighet, samt å vurdere KAROS-utvidelse til andre EU-markeder. KAROS har etter prosjektslutt planer om å utvide til Bordeaux og jobber også med flere franske byer og andre urbane områder i Europa med planer om å lansere tjenesten i 2018.

 

Les mer om prosjektet her

Koordinatorland
Program
Startdato
Sluttdato
Totalbudsjett
€71 429
EU-tilskudd
€50000
Kontakt prosjekt

KAROS

15 ALLEE HORACE VERNET
78170 LA CELLE SAINT-CLOUD
France

contact@karos.fr

Tags