LoCOPS – Demonstrerer landstrøm i Kristiansand

Prosjektakronym
LoCOPS

LoCOPS er et Horisont 2020 prosjekt med mål om å levere og demonstrere en konkurransedyktig landstrømforsyning til skip når de ligger til kai. 

Landstrøm-systemet vil redusere forbruket av drivstoff og dermed også luftforurensingen dette ville medført. I tillegg vil bruken av landstrøm til skip også eliminere støy og vibrasjon fra motorene mens skipet ligger i havnen. 

Kostnadsbesparende løsninger

Danske PowerCon har utviklet en frekvensomformer for vindturbiner som er opptil 50% rimeligere enn konkurrerende løsninger, og satser nå på å bringe de samme besparelsene til den maritime sektoren ved å introdusere landstrøm for skip, basert på teknologien utviklet for vindturbiner. 

Setter Kristiansand på kartet

Prosjektet er nå inne i andre fase, og det tas sikte på å demonstrere teknologien i et driftsmiljø, nærmere bestemt Kristiansand Havn. Målet med dette er å bevise at teknologien vil resultere i en positiv forretningsmulighet for havner og dermed kan komme inn i et meget lovende marked for PowerCon.

LoCOPS er finansiert av SMB instrumentet og har ingen offisielle samarbeidspartnere, men samarbeider med Kristiansand Havn og Agder Energi.

Prosjektet har også blitt omtalt av Kristiansand Havn. Les artikkelen her.

LoCOPS står for "Low Cost Onshore Power Supply"

Koordinatorland
Prosjektleder
Program
Startdato
Sluttdato
Totalbudsjett
€3 537 931
EU-tilskudd
€2476551
Kontakt prosjekt

PowerCon A/S
Fabriksvej 6, Gate 9 - 13
9560 Hadsund
Denmark

Telefon: +45 79 30 12 20
powercon@powercon.dk
http://www.powercon.dk/