Małopolska Agglomeration Card

Prosjektakronym
MKA

Gjennom sin innsats i å fjerne biler fra byene og få folk over på offentlig transport, har det polske prosjektet MKA blitt nominert til Regiostars Awards.

I de polske byene Krakow og Tarnow har de laget et integrert billettsystem for pendlere med tilhørende applikasjon. Denne appen lar pendlere enkelt betale online for billetter til konkurransedyktige priser.

Forlat bilene

Prosjektet tar sikte på å oppmuntre folk til å etterlate bilene hjemme eller i såkalte Park and Ride-områder, for å senke Polens karbonavtrykk, i tillegg til renere luft og økt teknologisk utvikling i regionen. Park and Ride-anleggene er online i sin helhet gjennom MKA systemet. Dette betyr at sjåfører kan identifiseres ut fra deres bilskilt og pinkode, slik at selv i tilfeller hvor de ikke har med seg smarttelefon eller MKA kort, har de fremdeles tilgang til anleggene.
MKA-kortet erstatter flere tidligere transport kort, og forenkler dermed prosessen. Det gjør også appen som lar brukere kjøpe billetter til offentlig transport via flere betalingsmetoder, ved bruk av en pinkode eller fingeravtrykk, booke ‘Park and Ride’ parkeringsplasser, og sjekke rutetider. Brukerne av systemet kan lett og sikkert fylle på kortet, selv offline, og ved lavere pris enn annetsteds.

Integrering av offentlige systemer

Systemet gir også lokale myndigheter muligheter til å samle inn data om brukerpreferanser til anvendelse i analyser av hvilke lokale transporttjenester som blir mest brukt, og kan brukes til å gjøre forbedringer der det er størst behov. Den er også designet til å kunne integreres med andre offentlige systemer i Małopolska-regionen, som blant annet medisinske og administrative tjenester.
Som følge av prosjektets suksess, er det planer om å installere 100 flere MKA maskiner og utvikle flere nye ‘Park and Ride’ anlegg i Krakow og Tarnow.

Du kan lese mer om prosjektet her

Koordinatorland
Startdato
Sluttdato
Totalbudsjett
€387 083
EU-tilskudd
€3049261
Kontakt prosjekt

Regional Roads Management in Krakow
MartaMaj 
Telefon: +48 124465701 
E-post: sekretariat@zdw.krakow.pl