SELF-INSTALLING TELESCOPIC SUBSTRUCTURE FOR LOW-COST CRANELESS INSTALLATION OF COMPLETE OFFSHORE WIND TURBINES. DEEP OFFSHORE 5MW PROTOTYPE

Prosjektakronym
ELICAN

ELICAN-prosjektet har samlet komplementære europeiske selskaper innenfor vindenergi-industrien med et mål om å levere høykapasitets- og kostnadsreduserende integrert underbyggesystem for offshore vindkraft på dypt vann.

Når sektoren nå beveger seg inn mot dypere lokasjoner med større turbiner, er denne teknologien spesielt godt tilpasset til å møte de tekniske og logistiske utfordringene som følger, i tillegg til å kunne bidra til en drastisk kostnadsreduksjon.

Fra design til demonstrering

Prosjektet tar sikte på å designe, bygge, sertifisere og fullt ut demonstrere en dypvannssubstrukturprototype som støtter en 5MW offshore vindturbin sørøst for Las Palmas på Kanariøyene. Substrukturen prosjektet ønsker å utvikle består av et integrert selvinstallerende, pre-fabrikkert tårn og fundament som vil muliggjøre kranfri installasjon av hele substrukturen og vindturbinen. Dette vil gjøre det mulig å sette sammen hele systemet på land, noe som er essensielt for å kunne generere et høyindustrialisert lavkostnadsproduksjonsprosesser med raske produksjonshastigheter og optimalisert risikokontroll.

Målsetninger

Gjennom utviklingen av denne teknologien ønsker prosjektet å senke kostnadene med 35% sammenlignet med nåværende løsninger, oppnå direkte skalerbarhet på turbinstørrelse, vanndybde, infrastruktur og installasjonsmidler, uavhengighet fra tungløftfartøy, rask industrialisert konstruksjon, robust og holdbar sub-struktur i betong for reduserte OPEX-kostnader og forbedret eiendomsintegritet, egnethet for flere typer havbunner (Inkludert steinete havbunn), samt økt miljøvennlighet i forhold til påvirkning på sjøliv og karbonavtrykk. 

 

Les mer om prosjektet her

Koordinatorland
Program
Startdato
Sluttdato
Totalbudsjett
€17 107 301
EU-tilskudd
€11181986
Kontakt prosjekt

 

ESTEYCO SAP

CALLE MENENDEZ PIDAL 17
28036 MADRID
Spain

Tlf: (+34) 91 359 78 78

E-post: esteyco@esteyco.com