SEREN

Prosjektakronym
SEREN

Wales har blitt en ledende region innen energikilder med lavt karbonutslipp. Et av verktøyene innenfor dette har vært det nå Regiostars Awards-nominerte SEREN prosjektet.

SEREN-prosjektet jobber for å utvikle nye kommersielle muligheter for mikro- og små virksomheter. De støtter bedrifter med få ressurser til forskning og teknologisk utvikling innenfor lavkarbon og geotermisk energi.

Praktiske verktøy

Ledet av Cardiff-universitetets prisvinnende Geoenvironmental Research Centre, har det EU-finansierte SEREN-prosjektet utviklet praktiske verktøy og maler for å føre lavkarbon innovasjon fra laboratorium til marked raskere.

Smart spesialisering

Prosjektet ble utformet for å komplementere Wales’ arbeid med smart spesialisering, og har vært en stor bidragsyter innenfor feltet. Prosjektets nyvinnende systemer for geotermisk energi skal også bidra til å løse utfordringer innenfor energifattigdom, miljø urett, og sosial inkludering i fattigere deler av Wales, og kan tilpasses til andre europeiske regioner.  
Rundt 90 SMB-er ble støttet, 111 jobber skapt, 28 samarbeidsprosjekter igangsatt og 36 nye prosesser og produkter ble utviklet takket være SEREN. Det ble også jobbet med informasjonsarbeid rundt miljø, bærekraft og likestilling i 80 bedrifter.

Du kan lese mer om prosjektet her

Koordinatorland
Startdato
Sluttdato
Totalbudsjett
€11 836 846
EU-tilskudd
€6628867
Kontakt prosjekt

Geoenvironmental Research Centre
Universitetet i Cardiff 

Hywel , Thomas 
Prosjektkoordinator
Telefon: +44 77 8810 6499 
E-post: thomashr@cardiff.ac.uk