SULACHANGE - nytt alternativ til plastemballasje

Prosjektakronym
SULACHANGE

SULACHANGE, et Horisont 2020 finansiert prosjekt, skal skalere opp nye løsninger for nedbrytbar emballasje. 

Plast - et omfattende problem

Omfattende bruk av plastemballasje er en global utfordring. 30% av 78 millioner tonn produsert årlig ender opp med å forurense miljøet. Likevel finnes det i dag ingen gode alternativer til plast i markedet. Biologisk nedbrytbar bioplast brytes ned for sakte og ikke-nedbrytbar bioplast inneholder mikroplast som forurenser. 

Nytt alternativ til plast

Den finske SMB-en Sulapac har skapt en ny bærekraftig emballasje. Løsningen er 100% biologisk nedbrytbar og inneholder ikke mikroplast. Produktet har alle fordelene til plast, men unngår avfallsproblematikk. Løsningen er egnet for masseproduksjon av stiv og fleksibel emballasje, men kan også brukes som lettvektsemballasje. Løsningen er dermed et reelt alternativ til plast som brukes i eksempelvis kosmetikk og næringsmiddelindustrien. 

Målet med SULACHANGE-prosjektet er å fullføre produktutvalget, fange opp det fulle potensialet i materialet og lansere løsningen på det globale markedet.  Gjennom prosjektet skal Sulapac optimaliere produktet, søke om nødvendig lisensiering og gjennomføre kundepiloter. 

 

Prosjektets fulle navn er Microplastic-free Sulapac-material challenges plastic.

Les mer om prosjektet her og Sulapac her

Koordinatorland
Prosjektleder
Program
Startdato
Sluttdato
Totalbudsjett
€2 763 125
EU-tilskudd
€1934187
Kontakt prosjekt

Antti Valtonen

Marketing & Communications, Sulapac

antti.valtonen@sulapac.com

+358 40 729 4793

Tags