Wind, Efficient, Light, Lifter

Prosjektakronym
WELL

WELL-prosjektet har sett på ekspansjons- og videreutviklingspotensialet til vindturbin systemet ”WELL".  

WELL-systemet er en en innovasjons- og teknologiutvikling i et globalt omfang. Systemet gjør det mulig å montere og erstatte bladene til en vindturbin i en vindmøllepark uten å måtte bruke store kraner. Dette gjøres ved å bruke et teleskopisk løftesystem som benytter selve turbinvindstårnet som et støttesystem. Den kan drives av 3 personer og arbeidet kan fullføres på mindre enn 24 timer. Med det nye systemet kan arbeidet gjøres i vind opptil 12 m/s, mot dagens 7 m/s. Dette vil kunne minimere antall ulykker, redusere ventetiden for bladutskiftninger, redusere operasjonskostnadene med over 90%, samt redusere profitt tap for vindmølleoperatører med ca 2000€ per dag.

Gjennom dette prosjektet ble det satt mål om å 1) Designe et teknologisk veikart for å ekspandere systemet til andre turbinmodeller, samt til større vindmøllekomponenter. Prosjektet ønsker også 2) å definere en forretningsmodell og en alliansestrategi. Videre har prosjektet også mål om 3) å utvikle en kommersiell markedsstrategi for prosjektets internasjonalisering, samt 4) å utvikle en forretningsplan.

Prosjektet rapporterer å ha oppnådd alle målsetningene ved prosjektet. Det videre steget i forslaget til fase to vil fokusere på å estimere et budsjett. Prosjektrapporten viser også til en signifikant forventet potensiell påvirkning på miljø. Grunnet den teknologiske og økonomiske konkurransedyktigheten av systemet, tror selskapet bak prosjektet at systemet vil ha høye salgsnivåer.

Les mer om prosjektet her.

 

 

Koordinatorland
Program
Startdato
Sluttdato
Totalbudsjett
€71 429
EU-tilskudd
€50000
Kontakt prosjekt

 

LEUNAMME ENGINEERING S.L.U.

C/ RIO URBI, 53
31620 GORRAIZ-EGUES
Spain