Aktører

Estland
Universitetet i Tallin
Ungarn

Zone Cluster ble etablert med mål om å koble forskning, utvikling og innovasjonskapasitet innen intelligente transportsystemer.

 

Klyngens aktivitet er fokusert på Ungarn, men også andre land i regionen (Ungarn, Østerrike, Kroatia, Slovenia), samt EU-land.

Europa
EIT Climate-KIC er et europeisk kunnskaps- og innovasjonsfellesskap som jobber for å akselerere overgangen til en klimanøytral og utslippsfri økonomi.
Spania
Offentlig, regional myndighet i Navarra
Sørlandet

Arendal Havn har plass til de største skip og offshoreenheter, og er fullt utstyrt med alle relevante kai fasiliteter og håndteringsutstyr for prosjekter, spesielle operasjoner og last. Samlokalisert med det mekaniske verkstedet, AS Nymo.

Det er store områder tilgjengelig i tilknytning til havneterminalen. Havna er bare en kort avstand fra åpen sjø, med tilstrekkelige dybder og liten tidevannsforskjell.

Norge
Kristiansand Havn er en av landets største havner, og transportknutepunkt i sør.
Nederland

Universitetet i Leiden er Nederlands eldste universitet. Det ligger i Leiden i provinsen Zuid-Holland, og har om lag 25 800 studenter.

 

Spania

FADA-CATEC er et spansk forsknings- og teknologisenter. Hovedaktivitetene er knyttet til avionikk, additiv tilvirkning (additive manufacturing), autonomi og robotikk. FADA-CATEC vant EU Drones Award i 2017.

Frankrike
École Royale des Ponts et Chaussées, er en høyere utdanningsinstitusjon som utdanner ingeniører til et høyt nivå av vitenskapelig, teknisk og generell kompetanse.