Gratis nettkurs skal hjelpe folk å dra nytte av AI

Elements of AI

Kunstig intelligens er et av de mest omtalte temaene innen IT, og har allerede fått stor betydning innenfor en rekke områder.

Det er helt klart at kunstig intelligens kommer til å påvirke fremtiden vår, men hvor mange vet egentlig hva det er og hvordan teknologien påvirker samfunnet?

Gjør kunstig intelligens forståelig for alle

Reaktor og Universitetet i Helsingfors har gått sammen for å lage et gratis nettkurs, Elements of AI. Målet er å oppmuntre en så bred gruppe som mulig i befolkningen til å lære mer om kunstig intelligens.

Maskinlæring og nevrale nettverk sentralt

Kurset er delt inn i seks deler. Maskinlæring og nevrale nettverk er hovedtemaene for to av disse delene. Maskinlæring er en viktig underkategori av kunstig intelligens, og omhandler systemer som lærer. Enkelt forklart betyr dette at programmet ikke kan noe når det startes, men er i stand til å lære over tid, slik som mennesker. Nevrale nettverk er en avansert form for maskinlæring som er inspirert av den menneskelige hjernen. Kunstige nevrale nettverk er en grov forenkling av de biologiske nettverkene som finnes i hjernen.

Teori og praktiske oppgaver

Målet med kurset er å avmystifisere kunstig intelligens, og er egnet for alle som ønsker å vite mer om hva det er, hvordan det utvikles og hva som kan gjøres (eller ikke gjøres) med kunstig intelligens. Kurset kombinerer teori og praktiske oppgaver, og omfatter innsending av besvarelser på oppgaver. Elements of AI kan fullføres i eget tempo, men det er anbefalt å gjennomføre kurset i løpet av seks uker. For å bestå kurset må 90% av oppgavene utføres, og 50% må være korrekte.

Kurset krever kun grunnleggende kunnskaper i matematikk, og er rangert i Class Central som et av nettkursene med høyest kvalitet.

Les mer og registrer deg her.

Artikkel fokus
Innovasjon